torsdag den 26. april 2012

Banan-kanel brød og pizza

Jeg elsker at eksperimentere i køkkenet og jeg bruger meget sjældent opskrifter. Jeg prøver mig altid frem når jeg f.eks som her bager brød.
Idag bagte jeg pizza til aftensmad og jeg havde en klump grov brød til overs. Jeg synes det kunne være sjovt at bage et brød med banan og kanel - Jeg havde lige en banan der skulle bruges nu. Og kanel og banan går altid godt sammen ;) dejen er en ganske almindelig grov dej af lidt vand, gær, salt, flydende sødemiddel, olie, grahamsmel og alm hvedemel. Dejen rullede jeg ud til en lang bred firkant. Jeg smurte den men en blanding af blødt minarine, kanel, moset banan og lidt honning. Jeg foldede dejen i tre lag på hver led og lod den efterhæve på bagepladen inden jeg bagte den på 190 grader...
Resultatet af brød og pizza ses på billederne... Der er drysset perlesukker ovenpå det nybagte banan-kanel brød.




Opskrift... sådan ca. :)
Dejen passer til 1 bradepande pizza og 1 banan/kanelbrød
1 liter lillefingervarmt vand
½ pk gær
1 æg
½ dl olie
1 tsk salt
2 tsk flydende sødemiddel (jeg bruger hermesetas)
300 gr grahamsmel
hvedemel indtil dejen lige er til at rulle ud (men ikke alt for fast)



Pizza med grov bund, tomatsause,ost, oksekød, ananas og bacon med chili og oregano. mmm...

1 kommentar:

  1. Kan man bestille mad ud af huset ;) forsendelsen er til England...

    SvarSlet